irodalom

2021.08.28. 07:00

Diákírók táboroztak a sárvári várban

József Attila zsűritagként, lehet, most nem lenne teljesen elégedett, de előfordulhatna, hogy pályázóként a verseire ő is kritikát kapna – derült ki a Nádasdy-vár klubszobáiban zajló izgalmas irodalmi műhelymunka során.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Sárváron zajlott a 44. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat tábora. Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és a helyi önkormányzat által meghirdetett irodalmi pályázatra vers, próza és tanulmány kategóriában várták a diákok alkotásait. Az előzsűri által kiválasztott 26 legjobb pályázó számára rendezték a tábort, ahol neves írók, költők értékelték az írásokat.

A résztvevők megkoszorúzták a Tinódi-emlékművet a Várparkban, ahol Kondora István polgármester köszöntötte a fiatal irodalmárokat. – A globalizálódó világban eltűnnek azok a népek, amelyeknek nincs irodalma, ahol nem születnek a kor kihívásaira reflektáló alkotások – fogalmazott Mezey Katalin Kossuth-díjas író, a zsűri elnöke.

– A tábor a művészi útra nem tud felkészíteni, de a nagy múltú irodalmi pályázat fontos eleme a tehetség fellelésének és gondozásának – számolt be Papp Márió költő. Ezúttal is a sárvári gimnázium dísztermében tartották a díjátadót, ahol korábban a mai magyar irodalmi élet legalább hetven százaléka megfordult már az évek során.

Kiemelt képünkön: Az ifjú irodalmárok, valamint Papp Márió és Mezey Katalin közösen elemzik a verseket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában