komoly döntések

2021.08.06. 07:00

Élelmiszeripari beruházás, bicikliút – Jelentős fejlesztések várhatók Sárváron

A város jövőjét meghatározó döntéseket hozott rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

Pajor András

Sárvár településrendezési eszközeinek módosításával újabb beruházások indulhatnak az ipari parkban, a lakóházaktól távolabbi helyszínen. Új beruházási terület kialakításával egy jelentős, 10-15 milliárd forintos ipari fejlesztés lehetőségét is megteremtették. A Sága Foods Zrt. tulajdonosa a 84-es számú főút mellett élelmiszeripari beruházást tervez, amely 300 ember foglalkoztatását tenné lehetővé.

– Így újabb fejlesztések indulhatnak Sárváron annak ellenére, hogy az ellenzéki erők folyamatosan gátolják ezt, a polgári oldal támogatásával azonban tovább tudjuk vinni a város lendületét – számolt be az ülésről Kondora István polgármester. Hozzátéve, hogy egy csaknem 30 éves álom is valóra válik azzal, hogy a Szent László Kórház és a csónakázótó közötti területen gyógyszálloda épülhet. Az építkezéshez ideiglenes útcsatlakozást tesz lehetővé az önkormányzat az Alkotmány utcán keresztül. Emellett további közlekedésfejlesztési határozatok is születtek az ülésen.

Kijelölték a hegyközségi temetőhöz vezető kerékpárút nyomvonalát a Celli úton, valamint az Ostffyasszonyfai és Almáskerti utcák kerékpározhatóvá tételéhez szükséges területeket is hozzáférhetővé tették a képviselők. A Sárvár és Csénye közötti kerékpárút létesítéséhez szükséges döntést ugyancsak meghozta a testület. A csónakázótónál, a parkolási gondok enyhítésére, egy 8 méter széles területet a garázssornál lévő parkoló bővítésére használ a város.

A Kertvárosban élők nyugalma érdekében azt a döntést hozták a képviselők, hogy a kertvárosi ingatlanokon maximum két önálló lakás építésére van lehetőség, társasházak nem épülhetnek. Lakásonként, illetve üdülőnként a jogszabályban előírtak szerint egyegy parkolót kell létesíteni az ingatlan területén.

Kiemelt képen: Új parkolók, elektromos töltők a tónál

Ezek is érdekelhetik