Ajándékot is kapott

2021.08.14. 09:00

Hősöknek kijáró tisztelettel fogadták Noelt, a hőgyészi kisfiút Szombathelyen

A hőgyészi kisfiút a 112-es segélyhívó munkatársai Szombathelyen látták vendégül.

police.hu

Fotó: police.hu

Még júliusban történt, hogy egy – akkor öt és fél éves – kisfiú felhívta a segélyhívó telefonszámot, mert anyukája rosszul lett.

A hőstettéért a gyermeket 2021. augusztus 12-én Szombathelyen, a 112-es Segélyhívó Központban látták vendégül. A kisfiú első élménye a rendőrségi objektumban az volt, hogy felülhetett a rendőrmotorra. Az egész napos program alkalmával Noelt dr. Balázs Zsolt r. ezredes, a központ vezetője fogadta, aki elismerő oklevelet és a Hívásfogadó Központ Foglalkoztató füzetének első példányát adományozta neki. A kisfiú találkozott Bodó Károllyal, azzal az operátorral, aki a hívást fogadta, amikor Noel telefonált. A Szekszárdi Mentőállomás mentőtisztje, Tóth Andor a mentők nevében mondott köszönetet a fiúnak. A rendőrök számos ajándékot is átadtak a bátor gyermeknek, aki többek között legóval, kitűzőkkel, láthatósági mellénnyel, játék rendőrautóval térhetett haza – írja a police.hu.

Az egész napos program során Noel betekinthetett a hívásfogadóban dolgozók munkájába is. A legérdekesebb mégis az volt számára, amikor a kezébe vehetett egy igazi rendőrjelvényt.

A hosszú út és fárasztó nap végén egy fáradt hőstől búcsúztunk el, aki elhatározta, hogy felnőtt korában csatlakozik az egyenruhások táborához.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ot-es-fel-eves-kisfiu-hivta-a-112-t-a-szombathelyi-hivasfogado-kozpontbol-kuldtek-a-segitseget-5108552/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-hos-noel-elmeselte-hogyan-mentette-meg-az-edesanyjat-5111117/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában