Kihívták a szomszéd falut

2021.08.16. 13:00

Ilyen a falusi exatlon – Jó hangulatban küzdöttek Egyházashollóson – fotók

Miközben a sportpálya egyik részén nyárson pirult a malac, a szombati falunap csúcspontjaként több mint húsz embert megmozgató ügyességi vetélkedő zajlott.

Tóth Kata

20210814 Molnaszecsőd és Egyházashollós csapott össze a Falusi Exatlonban, Falusi Exatlon és Falunap, Egyházashollós, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Déri Tamás és Horváth Kálmán fő szervezőktől megtudtuk, a 2000-es évek elején kezdődött Utcák vetélkedője mintájára szervezték a falusi exatlont. A szomszédos Molnaszecsőd kis gondolkodás után elfogadta kihívásukat. A helyszínen úgy nyilatkoztak, legalább a 2. helyet meg akarják csípni a párharcban. Vargáné Joó Mária örült a kihívásnak, ők is terveznek hasonlót. Martinecz Réka korábban focizott, röplabdázott, atletizált, őt a küzdőszellem viszi előre, mondta. Magyar Attila egyenesen az EFOTT-ról jött haza az exatlonra.

Nem sokkal 15 óra után 34 fokos hőségben végre elkezdődött a viadal. Mocsárjárás, talicskázás, kötélhúzás és százlábú futam is szerepelt a versenyszámok között, amik az izmokon kívül az ízlelőbimbókat is megdolgoztatták: az egyik stafétában erős paprikával és fokhagymával bedörzsölt szívószállal kellett kiinni ötféle italt, egy másikban vöröshagymával a szájban robogni a talicskán. Hajrá, Szecsőd! Hajrá, Hollós! – jött a hangos biztatás a csapatoknak. Mindenki beleadta az erejét a küzdelembe, becsülettel végigharcolták a többórás vetélkedőt. Kis különbséggel, közel azonos erőkkel Molnaszecsőd nyert.

Kiemelt képünkön: Sólyom Gábor tolja a talicskában Molnárné Simon Enikőt. Nehezítő körülményként vöröshagymával a szájban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában