Nagy az érdeklődés

2021.08.14. 07:00

Ismét megemelték a Nyári diákmunka program keretét

A nagy érdeklődésre való tekintettel további 250 millió forinttal toldotta meg a kormány a Nyári diákmunka program – egy alkalommal már megemelt – 3,4 milliárd forintos keretét

MTI

Jelenleg csaknem 30 ezer nappali tagozatos diák dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával, mondta a napokban Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára bejelentette, hogy az egyszer már megemelt, így 3,4 milliárd forintos keretet, az élénk érdeklődésre tekintettel további 250 millió forinttal toldotta meg a kormány.

A minisztérium közleménye emlékeztet: a program lehetőséget teremt a fiatalok számára, hogy a szünidőben valós körülmények között dolgozva keresethez jussanak. A tanulók önkormányzati vagy vállalati diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben július elsejétől legfeljebb két hónapra vállalhatnak munkát, de míg az előbbinél maximum napi 6 órában, az utóbbinál akár napi 8 órában is dolgozhatnak. Az önkormányzatok munkaviszony keretében foglalkoztatják a diákokat, az állam pedig teljes egészében megtéríti számukra a munkabért.

A tanulók így, napi 6 órás foglalkoztatás mellett, a szakképzettséget igénylő munkakörökben havonta bruttó 164 250 forintot, a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben pedig bruttó 125 550 forintot kereshetnek. A mezőgazdaság, a turizmus, valamint a vendéglátás területén folytatott diákmunkát az állam szintén legfeljebb két hónapig támogatja 75 százalékban. A részletes feltételek a munka.hu foglalkoztatási portálon olvashatók.

Kiemelt képünkön: Jelenleg csaknem 30 ezer nappali tagozatos diák dolgozik a program támogatásával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában