könyvbemutató

2021.08.04. 07:00

Kötetben örökítették meg Szentgotthárd egykori és mai nevezetes helyeit

A Szent gotthárdi Történelmi Napok felvezető programjaként mutatták be a színházban a Szentgotthárd nevezetes helyei egykor és ma című kötetet.

Tersztyánszky Krisztina

Az igényes, számos színes, archív és friss fotóval illusztrált kötet a Hungarikum- pályázat támogatásával, a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg. Csuk Ferenc és Horváth Zsuzsanna kalauzolja végig az olvasót Szentgotthárd nevezetes helyszínein, bemutatva azok történetét, jelenlegi látható állapotát, érdekességeit. A ciszterci kolostor alapításától eljutunk a városhoz csatolt községekig. A könyvbemutatón Horváth Zsuzsa a helyszínként szolgáló épület történetével érzékeltette, milyen sok mindenről mesélhetnek az épületek.

Utalt rá, hogy a könyv megszületéséhez Csuk Ferenc több mint évtizedes gyűjtőmunkája adta az alapot, ő később csatlakozott. A szerzők először a szakirodalmat és az interneten elérhető adatbázisokat tekintették át, majd bejárták az összes lehetséges helyszínt. A fotókat sokszor szándékosan szokatlan módon készítették: túl közelről, hátulról, hogy minél több olyan részlet váljon ismertté, amelyek felett a mindennapokban elsiklunk. Így aztán a könyv nemcsak a turistának, hanem a tősgyökeres szentgotthárdinak is sok érdekességet tartogat.

Kiemelt képen: Horváth Zsuzsanna és a kiadót képviselő Farkas Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában