két produkció

2021.08.12. 07:00

Megtelik zenével a Történelmi Témapark

Két nagy volumenű produkciót mutatnak be a közeljövőben a Történelmi Témaparkban (Ferences-kert): Lili bárónő operettje vasárnap, a Magyar könnyűzenei arcképcsarnok jövő csütörtökön áll színpadra.

vaol.hu

A Savaria Szimfonikus Zenekart Pejtsik Péter vezényli

Fotó: Kvártélyház

– A korábbi évek hagyományaihoz illeszkedően vendégszereplővel valósítunk meg szabadtéri produkciót a Savaria Szimfonikus Zenekar szervezésében, a zalaegerszegi Kvártélyház hozza Huszka Jenő–Martos Ferenc Lili bárónő című háromfelvonásos nagyoperettjét augusztus 15-én, vasárnap 20.30-tól – tudtuk meg Kiss Barna zenekar-igazgatótól. – Ami az olaszoknak az opera, az a magyaroknak az operett, bízunk abban, hogy elnyeri a közönség tetszését. A szereposztásban szombathelyi énekesnő is van: Korponay Zsófi játssza Illésházy Agatha grófnőt.

A Savaria Szimfonikus Zenekart Pejtsik Péter vezényli
Fotó: Kvártélyház

Augusztus 19-én 20.30-tól ugyancsak a Történelmi Témaparkban a Magyar könnyűzenei arcképcsarnok című műsort láthatjuk Pejtsik Péter vezényletével. A karmester itt szerzőként is megmutatkozik. Balázs Fecó, Benkő László, a Lord, az Omega, a Bon Bon dalai szimfonikus utánérzéssel szólalnak meg. Pejtsik Péter átköltései önálló művek a maguk jogán, melyekben egyszerre hallunk

sodró, magasztos vagy éppen játékos szimfonikus muzsikát és (néha pontosan, néha távoli asszociációként) a magyar

popzene ismert vagy kevésbé ismert dallamait.

A műsorban megemlékeznek a magyar könnyűzene közelmúltban elhunyt nagyjairól, fontos szerepet kapnak a Szombathelyhez kötődő szerzők és előadók dalai, valamint vadonatúj művek ősbemutatójára is sor kerül. Közreműködik: Pejtsik Panna és Bátky Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában