Sok helyen voltunk!

2021.08.30. 14:00

Mozgalmasan telt a hétvége, Vas megye számos településén tartottak falunapot – fotók

Mozgalmas volt az elmúlt hétvége. Megyeszerte tartottak falunapokat, közösségi programokat.

VN

FELSŐJÁNOSFA

Tizennégy csapat részvételével tartottak nívós főzőversenyt, ahol saját alapanyagból tájjellegű magyaros ételeket – például kakaspörköltet, velős pacalt, székelykáposztát és csülkös körmöt – készítettek a megjelentek. A zsűrizésben részt vett Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is. Az egész napos rendezvény sokféle programot kínált: volt lovaglási lehetőség, gyerekműsor, fellépett a Kerka Táncegyüttes, Rosta Géza énekes-gitáros és Mérei János zeneművész.

HALOGY

Horváth István polgármester köszöntőjével kezdődött a falunap, majd a Kredenc zenekar lépett színpadra. Volt zumba gyerekeknek és felnőtteknek, majd a Régió Egyesület íjászai bemutatóztak. Keleti hangulatot varázsoltak a rendezvényre Erika és hastáncosai, majd közös vacsora következett a falu állandó lakóinak. Este falunapi bál és Csocsesz szórakoztatta a nagyérdeműt.

KEMENESSZENT­MÁRTON

Jó hangulatú főzőversennyel indult a falunap, többségében magyaros ételek készültek. Délután a kulturális műsoroké volt a főszerep, felléptek a Merseváti Nyugdíjas Klub tagjai, majd mulatós blokk következett. A gyerekekre is gondoltak, volt légvár és kosaras körhinta. A falunapot hajnalig tartó bál zárta Mándli Róberttel.

KÖRMEND-HORVÁT­NÁDALJA

Egy pályázat keretében, vissza nem térítendő támogatásból rendeztek közösségi napot szombaton. A Körmendhez tartozó városrész apraja-nagyja megmozdult, hiszen minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző programot. A szervezők a közösségépítést célozták meg. Ez láthatóan jól is sikerült.

MEGYEHÍD

A fellelt régi fényképeket digitalizálták, tabló és kisfilm is készült Megyehídról. A Múlt és jövő között elnevezésű szombati rendezvényen beszámolt eddigi munkájáról az értéktárbizottság, szóba kerültek a közelmúlt és a közeljövő fejlesztései, s könnyed szórakozásra is volt lehetőség a focipályán. Varga Diána énekelt a színpadon, a zsonglőrshow-ra és Mészáros Adrián énekes-zenés produkciójára is sokan kíváncsiak voltak.

MESTERHÁZA

Futóversennyel, zenével-­tánccal ünnepelték a mesterházi falunapot, annak részeként avatták fel a település mintegy 30 millió forint támogatással megújított közösségi terét. Sportparkra is nyertek támogatást a Magyar falu programban, a Belügyminisztériumtól pedig a temetőkerítés cseréjére – sorolta az ünnepelnivalókat a falunapon Dohi Zsolt polgármester. Hamarosan a falun átvezető út megújításáról kaphatnak jó híreket a mesterháziak – ezzel Ágh Péter, a térség orszá­g­gyűlési képviselője köszöntötte a helyieket.

MESZLEN

A falunapi főzőversenyen tizennégy csapat vett részt. Kötelezően csirkepörköltet kellett készíteni, de volt lehetőség arra is, hogy pluszban más finomságokkal is előálljanak a csapatok. Így került a tányérokba például pacal és csülkös babgulyás is. A programon tiszteletét tette Ágh Péter, aki egy felújított útszakaszt adott át, a beruházást a Magyar falu programból sikerült megvalósítani. A kulturális programok után vaddisznó­pörköltet és gulyást szolgáltak fel a falu lakóinak.

PÓSFA

Nagyon jó hangulatban telt a település programja. Légvár, óriáscsúszda, arcfestés és lufibohóc várta a gyerekeket, a felnőttek pedig zenés-táncos műsorokon szórakozhattak. A rendezvényen fellépett Nagy Jonathán bűvész-illuzionista, de a legnagyobb attrakció kétségkívül a pósfai lányok, asszonyok Jerusalema-tánca volt.

RÖNÖK

A könyvtársátorban kézműves- és olvasásnépszerűsítő foglalkozások várták az érdeklődőket, a gyerekek számos játék közül választhattak. Jelképesen a település polgárává fogadták az újszülötteket, majd bemutatták a Rönökről készült imázsfilmet. Sokszínű zenés-táncos programokkal telt a délután.

VÁT

A családi nap kispályás labdarúgó-bajnoksággal kezdődött, majd Pup József polgármester üdvözölte a település lakóit. Ezután a tavaly születetteket köszöntötték. A legkisebbeket bohócműsor és játszóház várta, emellett volt exatlon is ügyességi feladatokkal. Este közös vacsora, tombolasorsolás és diszkó várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában