Kincs, ami van

2021.08.31. 07:00

Négyfordulós vetélkedő Vas megyei családoknak, hargitai utazás a fődíj

A vasi önkormányzat négyfordulós vetélkedőt hirdet Vas megyei családoknak a Vas Megyei Értéktárban szereplő értékek széles körű megismertetésének, valamint a nemzeti értékek megőrzésének és bemutatásának céljából. A Vasi értéktár családi vetélkedőről tegnap a megyeházán tartottak sajtótájékoztatót.

Gyöngyössy Péter

20210830 Családi értéktári versenyről tarottak sajtótájékoztatót a Megyeházán, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mi a közös az őrségi tökmag­olajban, a csíksomlyói búcsúban és az Erős Pistában? Például az, hogy mindhárom felbukkanhat abban a vetélkedőben, amelyet a Vas Megyei Értéktár Bizottság és a Vas megyei önkormányzat szervez, és amely szeptembertől jövő év január közepéig tart, négy fordulóban. Kevy Albert, a megyei értéktár bizottság elnöke elmondta: a helyi értékek megismertetésére korábban is szerveztek vetélkedőket. Ezúttal olyan négyfős családok nevezhetnek, amelyek helyi értéktárral rendelkező településen élnek. Idén Vas megye erdélyi testvérmegyéjében, Hargitában párhuzamosan zajlik majd a verseny, cél a másik megye értékeinek megismertetése is. A fődíj a vasiaknak egy Hargita megyei utazás – a Hargita megyeiek pedig Vas megyében vendégeskednek.

Kukor Ferenc, a Bolyai gimnázium tanára elmondta: az első fordulóban egy helyi értékről kell videót készíteni, a második fordulóban egy feladatlapot kell kitölteni, a harmadik online fordulóban már a gyorsaság is számít.

A jövő év január közepére tervezett szóbeli döntőn a legjobb hat csapat vehet részt. A versenyre szeptember 20-áig várják a jelentkezőket, további részletek Vas megye honlapján olvashatók.

Kiemelt képünkön: Kukor Ferenc és Kevy Albert a tájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában