Vádemelés

2021.08.26. 12:30

Nem volt kedve tanulni, még az érettségijét is hamisította a Vas megyei férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki két év alatt három hamis végzettséget, illetve nyelvtudást igazoló közokiratot készíttetett magának – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Budapest, 2018. mrcius 15. rettsgi s llamilag elismert nyelvvizsga bizonytvny. MTVA/Bizomnyosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt.

Forrás: MTI

Fotó: Faludi Imre

A vádirat szerint a vádlott először 2019-ben bízott meg egy ismeretlen személyt azzal, hogy érettségi bizonyítványt készítsen a részére. Második alkalommal a vádlott 38.000 forintért egy anglisztika alapszakos bölcsész oklevelet készíttetett magának, harmadik alkalommal pedig 90.000 forintot fizetett egy francia nyelvvizsga bizonyítványért.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában