szennyvízhálózat

2021.08.13. 07:00

Új ipari zóna létesül Sárváron

Százmillió forintból megkezdődött a város új, északi ipari zónájának területén a szennyvízhálózat kiépítése. Az önkormányzati forrásból megvalósuló munkálatok hozzájárulnak, hogy a következő években folyamatos fejlődéssel új, betelepülő vállalkozások létesíthessenek, bővíthessenek telephelyet.

Pajor András

Kondora István egyeztet a kivitelező cég vezetőjével, Inokai Csabával

Fotó: PÁS

A várost elkerülő útszakasz mellett már több, gyártással, kereskedéssel foglalkozó csarnok is áll és legalább további tíz vállalkozás vásárolt területet telephelye számára. A városban a vállalkozásokat az állami adókon (gépjárműadó, iparűzési adó) felül helyi adó sem terheli, ezzel is segítve gazdasági és pénzügyi boldogulásukat. Sárvárt a 84-es főútvonal kerüli el, amely a várostól tíz kilométerre találkozik az M86-os számú autóúttal. A város így négysávos autóúton is elérhető.

Kondora István egyeztet a kivitelező cég vezetőjével, Inokai Csabával
Fotó: PÁS

Az 1995-ben létrejött első ipari park több ezer munkavállaló megélhetését biztosítja, és hozzájárul a város működéséhez, a magas szintű szolgáltatásokhoz, a folyamatos fejlődéshez. A Flextronics, majd a Flex menedzsmentje alá tartozó parkban több épületben, különböző iparágakban folytatnak termelési tevékenységet.

– Sárvár önkormányzata szívesen látja és megbecsüli az üzleti szféra vállalkozóit. Sárvár előnye más településekkel szemben, hogy folyamatosan újuló-fejlődő város, modern infrastruktúrával, sokszínű oktatási kínálattal rendelkezik, gyorsforgalmi úton elérhető, a városvezetés pedig partnere a Sárváron megtelepedni szándékozó beruházásoknak – mondta el Kondora István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában