falunap eszközátadóval

2021.08.08. 18:55

Ünnepelt Pápoc apraja-nagyja

Az elszármazottakat is szeretettel hívták a hétvégi falunapokra és búcsúra.

Tersztyánszky Krisztina

Népdalokkal és a Pápoc-monográfiáról szóló előadással kezdődött a program szombaton, majd Nováky Ernő polgármester tájékoztatta a szülőfalujuktól elszakadt vendégeket. Az újonnan elnyert pályázatok egy új tűzoltó gépjárműfecskendő beszerzését, a Kossuth utca burkolását és az önkormányzati hivatal felújítását teszik lehetővé. A 13. századi kápolnával egybeépült kultúrházzal szomszédos telken egy régi, „gáderes” (tornácos) ház áll, amelyet az önkormányzatnak most sikerült megvásárolni az olasz tulajdonostól. Itt falumúzeumot szeretnének kialakítani.

A további tervek között szerepel a falugondnoki busz lecserélése és a volt óvodaépület hasznosítása. Pályázati támogatással zajlik az idősek otthona és a játszótér felújítása. Az utóbbira nem sikerült támogatást nyerni, ezért megkezdte azt a falu önerőből, sok saját munkával. A tűzoltók és a faluszépítő egyesület fémgyűjtést szervezett, a hulladék árából több játszótéri eszközt is be tudnak szerezni. Növekedésnek indult a gyermeklétszám, a kápolna iránt egyre több turista érdeklődik.

Ágh Péter országgyűlési képviselő részvételével adták át a Magyar falu programban beszerzett 15 millió forint értékű zöldterület-karbantartó eszközöket, Budai Zoltán plébános megáldotta a hasonló forrásból megépült temető kerítést. A kulturális programban környékbeli tehetséges előadók léptek fel. A művelődési házban pápoci és helyi kötődésű alkotók festményeiből, kézimunkáiból nyílt kiállítás.

Kiemelt képen: A hétvégi falunapokon minden vendég jól érezte magát. Jövőre veletek ugyanitt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában