300 milliós beruházás

2021.09.10. 07:00

A futókörök napján hivatalosan is birtokukba vehették a sportolók az új sárvári létesítményt

A futókörök napja országos kilométergyűjtő verseny keretében adták át a Csónakázótó körüli fejlesztések második ütemét. A futóversenyt Kondora István polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitották meg – ők adták át hivatalosan az elkészült létesítményeket is.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A sárvári Csónakázótó melletti szabadidőpark-beruházás második ütemére csaknem 300 millió forintos kormányzati támogatást nyert az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel konzorciumban. – A város fejlődése az elmúlt másfél-két évben a pandémia ellenére óriási erővel haladt előre. Ezek közé tartoznak a tó körül megépült projektelemek. Ez a szabadidőközpont jelentős részben a sárváriaknak is épült, különösen a jövő generációi számára – mondta el Kondora István. A projekt részeként megvalósult a KRESZ-park teljes felújítása, elkészült a városnévfotópont, felújították a Csónakázótó melletti sportpályákat, így megújult a kosárlabdapálya, továbbá egy lábteniszpályát és egy teqballpályát alakítottak ki.

A szabadidőparkban, illetve a tó körül nordic walking útvonalak készültek, megújultak és igényes külsőt kaptak az esőbeállók, újabb napozó- és pihenőpadokat, valamint okospadot helyeztek ki. A garázssor mellett családi és akadálymentesített parkolóhelyek létesültek, valamint elektromos töltőpontok épültek gépjárművek és e-bike-ok részére. – A városban számos közösségi helyszín újult meg az elmúlt időszakban. A fejlesztések sora most a Csónakázótónál folytatódott. Sárvár zöld szíve nagy lehetőségeket rejt – hangsúlyozta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője az átadáson.

Kiemelt képen: Ágh Péter és Kondora István az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában