Szentgotthárd

2021.09.28. 21:00

A képzőművészeti tagozat új helyre került

A művészetoktatás helyszínéről is tárgyalt legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Tersztyánszky Krisztina

Az előzmény, hogy a szombathelyi tankerület által fenntartott Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola a képzőművészeti képzést a korábbi években a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium tagintézményében, a Széchenyi István 5–8. Évfolyamos Általános Iskola épületében folytatta. A tagintézményt fenntartó egyházi szervezet vezetője júliusban jelezte, hogy az osztályszerkezetük bővülése miatt a továbbiakban nem tudnak helyiséget biztosítani az épületben a képzőművészeti oktatás céljaira, amit kizárólag a művészeti iskolások használhatnának. Mivel a Takács Jenő AMI saját épületében csak a zeneművészeti oktatás számára van hely, a Szombathelyi Tankerületi Központ új helyiséget keresett a képzőművészeti tagozat átmeneti elhelyezéséhez.

Végül Szentgotthárdon egy Széll Kálmán téri ingatlan átalakításával sikerült az oktatáshoz szükséges feltételeket kialakítani, így az érintett harminc tanuló a 2021–22-es tanévet már ott kezdte meg. A tankerület az önkormányzat segítségét kérte a helyiség bérleti díjának fedezéséhez. A testület úgy döntött: a kérést úgy tudja támogatni, ha a tankerület egy együttműködési megállapodásban vállalja, hogy a helyiséget az oktatási tevékenység mellett szentgotthárdi civil szervezetek és magánszemélyek is használhatják képzőművészeti tevékenység végzésére. Így az idei költségvetésben az év végéig hátralevő időre havi 50 ezer forintot ad az önkormányzat a bérleti díjhoz. A tankerületi központ a tanév folyamán keresi a lehetőséget, hogy a képzőművészeti képzésnek hosszú távú elhelyezést találjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában