fejlesztés

2021.09.28. 14:00

Birtokba vehették új közösségi házukat a jákfaiak

Átadták a Magyar falu program nyújtotta összegből finanszírozott közösségi házat, amelyben nemcsak a Jákfáért Egyesület, de a Jákfai Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertára is helyet kapott.

Polgár Patrícia

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Polgár Patrícia

A Magyar falu program falusi civil alapjának 6 millió forintos támogatásával újult meg a Jákfáért Egyesület Kossuth utcai közösségi háza. A felújítás során új héjalást kapott a tető, kicserélték a külső ablakokat és ajtókat, a régi kapuzat helyére szekcionált garázskapuk kerültek. Az épület külső homlokzatát is rekonstruálták, és új színezést is kapott. Kialakítottak egy vizesblokkot, megújult az elektromos hálózat, valamint a belső tereket is kifestették – ezzel az épület tökéletes színterévé válhat a helyi közösségeknek.

A Jákfáért Egyesület már több mint egy évtizede aktívan kiveszi részét a település életéből, egyik fő mozgatóru

gója annak. Megnövekedett szerepük miatt szükségessé vált egy újabb, saját közösségi tér kialakítása, amelyben különböző rendezvényeket szeretnének majd megtartani. A több mint hatvanéves épület eredeti funkcióját is visszakapta a felújítással: a 2020-ban újjáalakult önkéntes tűzoltó-egyesület is ebben kapott helyet.

Jól megférve a Jákfáért Egyesülettel alakították ki szertárukat – a közösségi ház ezáltal az összefogás szimbóluma is lett a településen. A szombati átadóünnepségen Fodor Lászlóné polgármester köszönetét fejezte ki Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki „kiharcolta” az épület felújítására szánt összeget.

Kiemelt képen: Varga Norbert, Fodor Lászlóné és László Péter az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában