Beharangozó

2021.09.26. 10:00

Budafokon lép pályára a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Budafoki MTE otthonában lép pályára.

Pum András

A Budafok három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, 11 ponttal a 8. helyen áll a bajnoki tabellán. Hazai pályán kétszer nyert – Dorog 2-0, Tiszakécske 4-2 – egy döntetlent játszott – Szeged 1-1 – és egyszer, a Csákvártól (1-2) kikapott. A legutóbbi fordulóban 1-0-ra alulmaradt Kecskeméten. A nyáron kinevezett tréner, Boér Gábor együttesében több, NB I.-es múlttal rendelkező labdarúgó is található, ami persze nem meglepő, hiszen az elmúlt évet még az első osztályban töltötték a piros-feketék.

A védő Fótyik Dominik, a támadó Filkor Attila, valamint Mervó Bence és az U21-es válogatott Bese Balázs, Zuigeber Ákos neve ismerős csenghet és akkor még nem említettük a korábban a Haladásban futballozó belső védőt, Jagodics Márkot. A fővárosiak legeredményesebb játékosa jelenleg a háromgólos csatár, Ihrig-Farkas Sebestyén. Az elmúlt hétvégén a Magyar Kupában a budafokiak 4-1-re nyertek Pápán.

A Szombathelyi Haladás 18 pontjával vezeti a bajnokságot, a vasi együttes változatlanul veretlen, és továbbra is a legkevesebb gólt (2) kapta a mezőnyben. A szombathelyiek legutóbb 1-0-ra verték a Tiszakécskét, a kupában pedig múlt szombaton 2-1-re nyertek Dabason. A kupameccs volt zsinórban a negyedik győzelmük, előtte a Szegedet, a Dorogot és az előbb említett Tiszakécskét is legyőzték a zöld-fehérek. Ráadásul az utolsó négy bajnokin érintetlen maradt a kapus Rózsa Dániel hálója.

– Dolgos héten vagyunk túl, a fiúk végig keményen készültek, és volt, amikor napi kettőt edzettünk – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Egy hét alatt három meccset is vívunk majd, vasárnap Budafokra utazunk, aztán szerdán a Szentlőrinchez, azután majd jövő vasárnap a Budaörsöt fogadjuk. Elsőként tehát a Budafok vár ránk, kielemeztük a játékát. Nagyon dinamikus csapat, labdaszerzés után jól megy át támadásba, természetesen ezeket kell megakadályoznunk vasárnap. A tavalyi keretből jó néhány meghatározó futballista maradt a klubnál, így például Jagodics Márk, Ihrig-Farkas Sebestyén és Filkor Attila – szóval ez sem lesz könnyű mérkőzés. Szerencsére nálunk valamennyi játékos egészséges, így kellemes gondjaim vannak a csapat összeállítását illetően. Célunk – mint minden meccsen – a három pont begyűjtése.

A forduló további programja, 16.00: III. kerületi TVE–Ajka, Nyíregyháza–Csákvár, Dorog–Budaörs,. 17.00: Békéscsaba–Diósgyőr, Pécs–Siófok, Szolnok–Kecskemét, Tiszakécske–Szentlőrinc, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár. 19.30: ETO FC Győr–Vasas.

Kiemelt képünkön: Mocsi Attila biztos pont a Haladás védelmében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában