Mérföldkő

2021.09.29. 17:07

Elkészült a 3 000 000. futómű a BPW szombathelyi gyárában

2021. szeptember 29-én délelőtt elhagyta a szerelősort a 3 milliomodik közúti pótkocsi futómű a BPW-Hungária Kft. gyártócsarnokában.

vaol.hu

Fotó: Mészáros Zsolt

A vállalat dolgozói ünnepségen emlékeztek meg a nevezetes darabszámról. Mándli Péter ügyvezető igazgató a kezdetekre visszatekintve elmondta: 1991. júliusában készült el az első BPW futómű a szombathelyi gyárban, és külön üdvözölte azokat a kollégákat, akik nemcsak az első, hanem a 3 milliomodik futómű gyártásából is kivették a részüket.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt 30 évben gyártott 3 millió tengely a világ minden tájára eljutott: a nevezetes kerek darabszámot képviselő tengely például egy japán ügyfélhez kerül majd.

Az első és a 3.000.000-ik tengely között természetesen vannak különbségek, de a termék funkciója nem változott: gördül az előrehaladásért, fékez, ha meg kell állni, és tartja a súlyt, melyet szállítani kell. Több innováció is szolgálja az alacsonyabb CO2 kibocsátást – ilyen a kormányzott tengelyek generációja – de alapvetően ezek lesznek az elvárások a termékkel szemben akkor is, ha a kamion már elektromos hajtású lesz. Ez számunkra azt a stabilitást jelenti, amit a vállalat 30 éves magyarországi története mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában