sporthorgászat

2021.09.11. 07:00

Felújítják a vízparti berendezéseket

A halőrök önkéntesek segítségével vizsgálják át, majd újítják fel, festik le a vízparti berendezéseket.

VN

Fotó: VN/Vasivizeken.hu

A rendszeres és folyamatos halőrzés, haltelepítés és egyéb halgazdálkodási tevékenységek mellett a halőrök önkéntes segítőikkel folytatták a horgászvizek partján létesített berendezések karbantartását. A pályázati támogatásból 2017-2018-ban kialakított kültéri elemek felújítása mára időszerűvé vált, így a halőrök előzetes terv alapján augusztus közepétől folyamatosan végzik a padok, asztalok, nyitott és fedett beülők, hulladéktárolók, információs táblák és tábori illemhelyek karbantartását. A különböző kültéri elemeket az állapotfelmérést követően átvizsgálják, szükség esetén kijavítják, majd csiszolást és portalanítást követően jó minőségű lazúrral lefestik.

Egy fedett asztalpad-garnitúrát hoznak rendbe
Fotó: VN/Vasivizeken.hu

Bemelegítésnek a halőrök és önkéntes segítőik a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ és a Vaskeresztesi Pinka-holtág mentén elhelyezett, valamint a Merseváti, a Pinkamindszenti a Gencsapáti és a Püspökmolnári tó mellett lévő berendezéseket újították fel. A következő hetekben megkezdődik a Magyarszecsődi, a Csepregi és a Gersekaráti Sárvíz-tó körül található kültéri elemek felújítása, festése is, melyek azonban méretüknél fogva nagyobb létszámot igényelnek majd.

A szövetség arra kéri a látogatókat és a horgászokat, hogy egyrészt viseljék türelemmel a felújítással járó munkákat – amelyeket igyekeznek hétköznap végezni –, illetve vigyázzanak a felújított berendezésekre, hogy minél tovább szolgálhassák a pihenni vágyók igényeit. A szövetség továbbá ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy a vízpartokon létesített tűzrakó-helyeket és szalonnasütőket ne használják szemetesnek.

Kiemelt képen: Terv szerint haladnak a munkákkal. Szekeres Balázs fekve, Seregi Benjámin állva dolgozik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában