sporthorgászat

2021.09.12. 07:00

Óriási népszerűségnek örvendett a szövetségi horgászverseny Sárváron

Nyári melegben rendezték meg a barátságos szövetségi horgászversenyt. A halak kapókedve mérsékelt volt, sokszor ráadásul csak a horogig jutottak el, a szákba már nem kívánkoztak.

VN

Fotó: VN/Vasivizeken.hu

Ötödik alkalommal rendezték meg múlt szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében a szövetségi tisztségviselők és munkatársak részére szervezett barátságos horgászversenyt. A rendezvény helyszíne a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesület által kezelt Sárvári Csónakázótó volt. A versenyhelyszín kiválasztásának apropóját az adta, hogy 15 év kihagyás után nemrég visszacsatlakozott a Sárvári Kinizsi HE a vasi szövetség tagszervezeteinek sorába.

A tisztségviselői verseny létrehozásakor, öt évvel ezelőtt a szövetség vezetői ígéretet tettek arra, hogy lehetőség szerint mindig az újonnan csatlakozó tagszervezetek által kezelt horgászvizeken rendezik meg az éves barátságos horgászeseményt, ezzel is közelebb hozva egymáshoz az új és régi tagegyesületek önkénteseit. A rendezvény kiemelt célja volt idén is az új tagszervezet és az általa működtetett horgásztavi jó gyakorlatok megismerése, valamint a közösségépítés, ismerkedés.

A reggel hét órakor kezdődő horgásztalálkozóra 34 horgászvezető 17 párosa regisztrált. A pecásokat nyári meleg fogadta a festői környezetben lévő tónál, ami a rendezvényhez ideális volt, de a halak kapókedve szempontjából nem volt igazán kedvező. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke Seregi Miklós és Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd rövid technikai tájékoztató után felkérték Tóth Lajost, a sárvári egyesület elnökét az egyesület és az általuk kezelt horgászvizek bemutatására.

A megnyitót követően kisorsolták a horgászhelyeket. A horgászverseny dudaszóval 9 órakor kezdődött. A tükörsima vízen és a nyári melegben többen a feeder-technika alkalmazását részesítették előnyben, ami nem volt rossz választás. A halak azonban több horgászt is megtréfáltak, mert hiába akadtak horogra, fárasztás közben elúsztak. Így járt Seregi Miklós elnök és Laki László alelnök is, akiknek a kapásokat követően a merítőszákba sokszor már nem sikerült beterelni a pontyokat, pedig minden megfogott hal nagyon számított. Persze voltak szerencsésebb horgászok is, akiknek a pontyokból többet is sikerült a mérlegelésen bemutatni.

A hétvége bajnoka a Varga Bálint–Kovács Péter párosa lett az Elektromosok SHE képviseletében, 9120 grammal sikerült megelőzniük a 8500 grammal mérlegelő Ikervári HE együttesét, Kardos Lászlót és Viszkeleti Gergőt. A szombati versenyen a Kéthatártó HE színeiben induló Gaál Dezső és Nagy Ferenc lett a harmadik 7300 gramm fogással, nekik amur, keszeg, ponty is került a szákjukba. A horgászversennyel párhuzamosan a sárvári egyesület vezetőségi tagjai kiváló gulyást és sült tarját készítettek ebédre, melyre minden jelenlévőt megvendégeltek.

A verseny eredményhirdetésén Puskás Norbert megköszönte a házigazda egyesület vezetésének és segítőinek a rendezvény sikeres megszervezését, majd Seregi Miklós és Tóth Lajos kupákat és különdíjakat adtak át a sikeresen szereplő párosoknak. A jó hangulatú versenyt jövőre is megrendezik, várhatóan Vassurányban, melyre a szervezők ismét várják a tagszervezetek vezetőit.

Kiemelt képen: Varga Bálint és Kovács Péter párosa lett az idei győztes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában