A járdaszakasz is megszépült

2021.09.06. 07:00

Új burkolatot kapott a kőszegi Hunyadi János utca – fotók

Mintegy 143 millió forintból újult meg a városban zajló nagyszabású útfelújítási program részeként egy újabb forgalmas szakasz, a Hunyadi János utca. Pénteken tartották az ünnepi átadót.

Tóth Kata

Összesen 674 méter hosszban, átlagosan 6,2 méter szélességben, a kétoldali kiemelt szegély cseréjével újult meg az útpálya. A munkák a vízvezeték rekonstrukciójával májusban kezdődtek, és augusztus utolsó hetében zárultak le. Mielőtt a burkolatfelújítás megkezdődött, az utcában található vízbekötéseket, csomópontokat és a tűzcsapok bekötéseit is cserélték. Ezután öt centiméter aszfalt kötőréteg, majd négy centi kopóréteg került a felmart útra.

A Jurisich-gimnázium előt­ti területen a használattól erősen megkopott parkolók és a kapcsolódó járdaszakasz is megszépült. A gyeprácsos, aszfaltos felületet térkő burkolat váltotta – a kivitelezés részleteit is ismertette az útavatón Básthy Béla polgármester. A gimnázium előtt, a pulpitus mögött állva megjegyezte: azt a célt fogalmazták meg a program kapcsán, hogy az iskolák környékén újuljon meg elsőként a környezet, ez pedig egyre látványosabban teljesül. A szeptemberi iskolakezdés több helyen új vagy megújuló utakon történt. Beszélt arról a gyümölcsöző együttműködésről is, ami Kőszeg, Magyarország kormánya és a város lakói között tetten érhető. Mint mondta, a kormánynak köszönhetően fejlesztések egész sorát tudják egy év alatt átadni, amelyek egyenként is kiemeltnek minősültek volna korábban.

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője az eddig a programban megvalósult és az elmúlt évek korábbi nagyberuházásait vette sorra.

– Olyan folyamatban vagyunk, amely eddig elképzelhetetlennek tűnt a városlakók számára: ilyen léptékű beruházásokat ennyi idő alatt megvalósítani. A régi álmok megvalósításának korszaka ez. A képviselő dolga pedig az, hogy felhívja a kormány illetékeseinek figyelmét, mik ezek az álmok.

Megtiszteltetés, hogy az elmúlt években részt vehettem ebben, és szolgálhattam Kőszeget. A munkának most már látványos eredményei vannak. A célunk, hogy a következő években is tudjuk ezt folytatni.

Kiemelt képünkön: Keszei Balázs igazgató, Ágh Péter és Básthy Béla a Jurisich-gimnázium előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában