Feladatok

2021.09.30. 15:00

Újranyit a konzulátus és új konzult bíztak meg

Októberben nyit újra az osztrák konzulátus, immár új tiszteletbeli konzullal. A feladatot Alexander van der Bellen osztrák államfő megbízásából Kovács Vince után Balogh Károly Zsolt látja el.

Polgár Patrícia

Tavaly ősz óta zajlottak a háttérben az új konzulátus előkészítésének diplomáciai feladatai – ekkor járt le ugyanis az előző tiszteletbeli konzul, Kovács Vince mandátuma. Szolgálatát a közelmúltban az Arany Érdemrend az Osztrák Köztársaság Szolgálatáért kitüntetéssel ismerte el az osztrák állam.

Balogh Károly Zsoltnak múlt szerdán a budai Osztrák Rezidencián adta át Alexander van der Bellen osztrák államfő megbízólevelét dr. Alexander Grubmayer, Ausztria magyarországi nagykövete.

A tiszteletbeli konzul fel­adata és jogköre az osztrák–magyar kapcsolatok építése és az osztrák állampolgárok konzuli ügyeinek intézése. A megbízást társadalmi munkában, ellenszolgáltatás nélkül látja el Vas és Zala megyében.

Ezzel együtt, az új konzul beiktatásával egy időben októberben újra megnyit az osztrák konzulátus Szombathelyen, a Honvéd tér 2. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában