kultúra

2021.09.03. 14:00

Zenei aláfestéssel, festővel, kézművesekkel folytatódott tegnap a több mint egy éve létező Művész-csütörtök

Szendiszűcs István erre az alkalomra fejezte be néhány képét.

Budai Dávid

Ismét Művész-csütörtököt tartottak a Belső Uránia udvarban. A több mint egy éve indult kezdeményezés tegnap délelőtti eseményén a zenéről a hangszeroktatóként ismert Várhelyi Zoltán gondoskodott, aki a hatvanas-hetvenes évek magyar slágereit idézte meg gitárján és a hangján, ezúttal egyedül, mivel tanítványainak szerdán elkezdődött az iskola. Az érdeklődés finoman szólva is mérsékelt volt, de ez a kiállítók jó hangulatán nem igazán érződött, sőt a Nomád Művészeti Egyesületet képviselő Csáky Ági és Sterlein Mária szerint igazi léleknyugtató az udvarban lenni.

Ők azzal a céllal érkeztek, hogy bemutassák, mi mindenre képes az emberi kéz természetes anyagokból, így aztán asztalaikat fonott kosarakkal, kerámiákkal, nemezelt cipőkkel, kötött kesztyűkkel – egytől egyig mind egyedi, különleges darabokkal – rakták meg. Egyedi termékekkel, kristályokból készült orgonitokkal, valódi ásványokból készített ékszerekkel érkezett Bokor Krisztina Tapolcáról és Benkőné Kasuba Lívia Ajkáról; nem először járnak Szombathelyen, de megnyugtattak, nem is utoljára.

Szendiszűcs István nemcsak általában, itt is gyakorlott kiállítónak számít, hiszen most jött ki harmadszorra a Művész-csütörtökre ahová ráadásul egészen friss képekkel érkezett, néhányat éppen a kiállítás miatt, a napokban fejezett be. – Ezt például éppen ma ragasztottam a képre – mutatott rá egy égszínkék égen úszó hófehér felhőbe kapaszkodó piros lufira a művész.

Kiemelt képen: Szendiszűcs István friss képekkel érkezett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában