Ünnep

2021.10.11. 07:00

A lépésektől eljutottak a lélekig – Gálával, tárlattal ünnepelt a Dance Jam – fotók

Tavaly ünnepelte alakulásának 30. évfordulóját a Dance Jam moderntánc-csoport. Akkor rajtuk kívül álló okból nem tudtak közösen ünnepelni, szombaton bepótolták. Jubileumi gálájukra a táncon kívül a képzőművészetet és a zenét is „meghívták” a Jurisics-vár Lovagtermébe.

Tóth Kata

20211009 30 éves a Dance Jam táncegyesület, Kőszeg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A gála előtt kiállítás nyílt a várban a csoport művész barátainak festményeiből, fotóiból, alkotásaiból a tánc témájára szabva. Testtől a lélekig – több oka is van, hogy ezt a címet adták ünnepi műsoruknak, hallottuk Földesiné Németh Csillától, az együttes vezetőjétől. Mint mondta, botladozó lépésekkel indultak, igaz, óriási lelkesedéssel, és nagy utat jártak be a mai koreográfiákig.

Túl azon, hogy pontosak, precízek lettek a lányok tánclépései, érzelmeket, gondolatokat is közvetítenek: a táncuk gyönyörködtet, és lelkileg is szeretnék megérinteni a közönségüket. A csoport szombat esti produkciója éppen ezt bizonyította: a régebbi koreográfiákon kívül láthattunk tavaly születetteket, amelyek még nem kerültek a közönség elé, és kifejezetten az alkalomra készült a megindító nyitókoreográfia, amelyben a táncosokkal együtt művészeti vezetőjük is színpadra lépett.

A szombat estét összművészetivé, közös ünneppé alakította a Dance Jam: meghívták mások mellett a kőszegi, soproni, szombathelyi barátaikat, akik a korábbi gálák vendégei is voltak, vagy akik a tárlatnyitóin szerepeltek. Közreműködtek a Kőszegi Vonósok, a Földesiné Németh Csillához hasonlóan vasszilvágyi születésű Devecsery László költő, író, aki két verset írt az alkalomra az együttesnek, az egyiket, a Mozdulatok költészete címűt maga mondta el.

A színpadi produkció után állófogadáson folytatódott a táncosok és a vendégek örömteli együttléte. Csilla néni hat tanítványa az egyetemi tanulmányai miatt fejezi most be a táncot, tőlük is elköszöntek szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában