Hivatástudat és szakértelem

2021.10.01. 07:00

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott a Sárvári Tinódi Gimnázium nyugdíjas pedagógusa, Bogár Rózsa

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést kapott a Sárvári Tinódi Gimnázium nyugdíjas pedagógusa, Bogár Rózsa.

Vas Népe

Fotó: Pajor András

„Köszönthettem egykori iskolámat, tanáromat, Bogár Rózsát. Az Öreg Diákok Találkozójára idén a Sárvári Tinódi Gimnázium fennállásának 70. évfordulója alkalmából került sor” – írta Facebook-posztjában Kondora István, Sárvár polgármestere. Majd így folytatta: „A találkozón megemlékeztünk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést adományozott a Sárvári Tinódi Gimnázium két nyugdíjas pedagógusának, Bogár Rózsának és dr. Dobozy Imrének” – áll a bejegyzésben.

A kitüntetést Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a sárvári gimnázium egykori diákja augusztus 20-a alkalmából adta át dr. Dobozy Imrének. Bogár Rózsa Hevér Mihálynét kérte meg, hogy az ünnepségen vegye át és hozza haza Budapestről az elismerést. A kitüntetést az Öreg Diákok Találkozója után Hevér Mihálynéval Kondora István vitte el Bogár Rózsa otthonába.

Kiemelt képünkön: Kondora István köszöntötte a kitüntetett Bogár Rózsa tanárnőt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában