Szeleste

2021.10.19. 13:00

Elképzelt tűzből mentettek

Lemodellezték a tűzoltók, mit tennének, ha kigyulladna a Festetich Kastélyszálló konyhája és a füstben eltűnne egy ember.

Vas Népe

Helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a sárvári hivatásos tűzoltók október 14-én a szelestei Festetich Kastélyszállóban. A gyakorlat célja az volt, hogy az állomány helyismereti foglalkozás során elsajátított ismereteit egy feltételezett káreseményt modellezve alkalmazza, figyelembe véve a létesítmény jellegéből adódó tűzoltástaktikai sajátosságokat.

A feltételezett helyzet szerint a szálló pincéjében lévő konyhában a tűzhely környezetében keletkezett tűz, ami nagy füstképződéssel járt. A tűz a berendezési tárgyakra is átterjedt. A szálló személyzete a kiürítést megkezdte, de a létszámellen­őrzés során kiderült, hogy egy pincért nem találnak. A sárvári hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett az épületbe bejutottak, a tűzoltást megkezdték, a pincében rekedt pincért megtalálták, majd kimentették. A gyakorlatot annak vezetője megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában