Kosárlabda

2021.10.30. 07:00

Falco–Oroszlány: kis pihenőt kapott a sárga-fekete együttes

Az NB I.- es kosárlabda-bajnokság 8. fordulójában a remek szezont futó Falco KC Szombathely az ugyancsak jó formának örvendő Oroszlányt fogadja szombaton 18 órakor.

VN

Falco KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász NB I.-es kosárlabda-mérkőzés 20211002 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #4 MARJAN ČAKARUN, #30 Somogyi Ádám

Fotó: Unger Tamás

A Falco listavezetőként, hibátlan teljesítménnyel, nyolc bajnoki győzelemmel a háta mögött fogadja az Oroszlányt – és a Bajnokok Ligájában is mindkét meccsét megnyerte. Igaz, az előző játéknapon némi fáradtság azért érezhető volt a csapaton, mert Zalaegerszegen hosszabbításra kényszerült, nagy csatában csikarta ki az egypontos győzelmet (96- 95).

Most azonban nyugodtabb napokat él a bajnokcsapat, nem volt hétközi meccse, így hosszú idő után viszonylag kényelmesen készülhetett fel soros ellenfelére, az Oroszlányra. Az OSE két vereséggel kezdte a szezont, aztán belelendült, ugyanis a következő öt bajnokijából négyet megnyert. Ettől függetlenül a Falco az összecsapás esélyese. – A szezon kezdete óta erőltetett menetben teljesítünk, rendre heti két meccset játszottunk, jól jött a mögöttünk hagyott nyugodt hét – jelezte Váradi Benedek, a Falco KC Szombathely csapatkapitánya.

– Sikerült mind fizikálisan, mind mentálisan feltöltődni. A ZTE elleni mérkőzésen csúcsosodott ki a fáradtság – de várható volt, hogy előbbutóbb jön egy ilyen meccs, nem vagyunk gépek, nem tudunk egész szezonban maximális fodulatszámon pörögni. A lényeg, hogy nyertünk Zalaegerszegen – ha nem is játszottunk jól, a küzdésre nem lehetett panasz. Egyébként az Oroszlány ellen is küzdelmes meccsre számítok. Ellenfelünk szervezett csapat, jól védekezik. Sokat változott a kerete a nyáron, most kezd összeérni a társaság, egyre jobban teljesít. Mindenki kötelező győzelmet vár tőlünk, de nem lesz egyszerű dolgunk. Néhány Falco-játékos kisebb sérüléssel bajlódik.

Kiemelt képünkön: Somogyi Ádám az ellenfél gyűrűjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában