időseket is köszöntötték

2021.10.05. 07:00

Felsőcsatár arculatfilmje sok izgalmas légifelvétellel

A kultúrházban mutatták be a falu új arculatfilmjét. Mivel ez a nap egybeesett az idősek és a zene világnapjával, a filmbemutatót összekötötték az idősek köszöntésével és egy Koprive-koncerttel. Köszöntőt mondott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is.

Gyöngyössy Péter

Dokumentumfilm a faluról, Konczér Katalin,Hende Csaba,Sallérné Polyák Anna,Cseri Tivadar, 20211001, ut, Felsőcsatár, , Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Pénteken este zsúfolásig megtelt a kultúrház nagyterme. Az estet Sallerné Polyák Anna, a Felsőcsatári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Konczér Katalin polgármester nyitotta meg. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő az idősek napja alkalmából külön köszöntötte a nyugdíjasokat.

Mint elmondta: a kormány számára fontos a nyugdíjasok megbecsülése. Utalt a hamarosan kifizetendő nyugdíjprémiumra, a nyugdíjkorrekcióra és a 13. havi nyugdíj visszavezetésére. A Koprive tamburazenekar koncertje után levetítették a Gornji Četar lipo selo című falufilmet.

A 25 perces imázsfilm létrejöttét egy anyaországi szervezet mellett a Felsőcsatári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat támogatta. A film bemutatja a májusfaállítás, a szüreti felvonulás és rozmaringolás hagyományát is. Cseri Tivadar, a filmkészítés egyik motorja elmondta: sok légi felvétel készült, tehát alig ismert arcát mutatják meg a településnek. Az operatőr Wolf Ferenc, a zenét a Koprive szolgáltatta.

Kiemelt képünkön: Konczér Katalin, dr. Hende Csaba, Sallérné Polyák Anna, Cseri Tivadar a filmbemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában