Jubileumi oklevél

2021.10.08. 07:00

Harminckét év a pedagógusi pályán: vasdiplomát kapott Ikerváron Németh Elekné, Marika néni

Németh Elekné, Marika néni a közelmúltban otthonában vehette át vasdiplomáját Kissné Tarr Judittól, a Zichy Antónia Általános Iskola igazgatójától.

Tersztyánszky Krisztina

Kissné Tarr Judit átadja az oklevelet Németh Eleknének

Fotó: VN/ZAÁI

Marika néni a gimnázium befejezése után Budapesten, az Apáczai Csere János Pedagógiai Főiskola orosz nyelv szakán folytatta tanulmányait. A harmadéves gyakorlóévet az Ikervári Általános Iskolában végezte. Eközben Budapesten megszüntették a főiskolát, és a hallgatókat az egri, pécsi, szegedi főiskolára helyezték át.

Kissné Tarr Judit átadja az oklevelet Németh Eleknének
Fotó: VN/ZAÁI

Ő Szegedre került, és ott államvizsgázott 1956. július 17-én. A sikeres államvizsga után visszakerült az ikervári iskolába, ahol éppen megüresedett egy álláshely. Itt dolgozott egészen 1988. augusztus 1-jei nyugdíjazásáig. Már kezdetben tanított a szaktárgya mellett történelmet, földrajzot, biológiát, rajzot, mindig azt a tárgyat, ahol éppen nem volt szaktanár. Nyugdíjazásakor oroszt, rajzot, gyakorlati foglalkozást tartott a lá­nyoknak.

– A 32 év alatt mindig volt osztályom, nagyon szerettem az osztályfőnöki munkát, ami együtt járt az úttörő rajvezetői feladatokkal – emlékezik. – Ezeken a foglalkozásokon lehetett jobban megismerni a gyerekeket, és közelebb kerülni hozzájuk, itt nyíltak meg a legjobban előttem. Az évek során voltam igazgatóhelyettes, osztályfőnöki munkaközösség-­vezető, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős. Közben a tanítványaim közül sokan kollégáim lettek, mire nyugdíjba mentem. Ennek már 33 éve…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában