Almafát is ültettek

2021.10.01. 07:00

Harminckilenc ifjú polgárt köszöntöttek Vépen – fotók

Tizedik alkalommal köszöntötték Vépen az előző évben született gyerekeket. A művelődési ház udvarán vasárnap kék és rózsaszín szalagokkal díszített almafa került a földbe a tiszteletükre.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

2011 óta szervez Tündérkert-ünnepséget az önkormányzat. Ilyenkor fát is ültetnek: így fogadják jelképesen vépi polgárrá az előző évben született gyerekeket. Az idén 39 szalag került az almacsemetére: ennyi kis polgárnak küldtek ki meghívót, nekik szólt a taps, és az ő tiszteletükre hangzott fel a vépi himnusz vasárnap délelőtt.

Hagyományosan a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda gyermeki köszöntik műsorral az apróságokat: a Búzavirág csoport énekelt, körjátékozott, mondókázott nekik. Utánuk Kovács Péter polgármester köszöntötte a családokat. – Évről évre több gyerek születik a városunkban. Amikor létrehoztuk a Tündérkertet, 20 alatt volt a létszám, hosszú évek óta harminchoz közeli számokról tudunk beszámolni. Örömteli, hogy a vépi fiatal szülők úgy gondolják, hogy érdemes gyermeket vállalniuk.

A kormány és Vép önkormányzata is gondoskodik a fiatalokról. Fontos intézménnyel gyarapodtunk: elindult és teljes a létszám a 24 főre tervezett bölcsődében, zajlanak a beszoktatások. Az óvoda is teljes létszámmal, 135 fővel működik, immár 6 csoporttal, és lassan megint meg kell oldani a bővítését, hiszen kinőtték az épületet a gyerekek.

A képviselő-testület folyamatosan szem előtt tartja, hogy a vépi gyerekek megkapjanak mindent, hiszen a város jövőjét látjuk a gyerekekben – fogalmazott, majd átadta Ágh Péter országgyűlési képviselő üdvözletét. Egyesével szólították a gyerekeket és szüleiket, akik ajándékcsomagot kaptak és a polgárrá fogadás oklevelét. A Tündérkert fa emlékművére, Bene Tibor vépi fafaragó alkotására felkerült minden tavaly született gyermek neve. Faültetéssel folytatódott a program.

Kiemelt képünkön: Sóskuti Noelt és szüleit, Sóskuti-Poór Evelint és Sóskuti Andrást is köszöntötte Kovács Péter polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában