Bűntett

2021.10.20. 16:00

Marihuánát termesztett szombathelyi lakásában, pénzbüntetésre ítélte a bíróság

A Szombathelyi Járásbíróság kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte a büntetett előéletű vádlottat. Kötelezte továbbá 340.074 forint bűnügyi költség megfizetésére.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A tényállás szerint a vádlott 2021 februárjában a szombathelyi lakásában, külön, speciálisan erre a célra kialakított, lámpákkal, hővédő fóliákkal, hő és pára mérő készülékkel ellátott szekrényekben, 8 db 5-45 cm magas, illetve 6 db 2 cm magas marihuána, kannabisz növényegyedet termesztett, emellett 6,74 gramm marihuána, kannabisz növényi törmeléket tárolt. A vádlott által termesztett, tartott marihuána totál THC együttes mennyisége nem haladja meg a csekély mennyiség felső határát (6 gramm), annak csupán 3,7-67,2 %-a. A vádlott által termesztett, kifejlett 8 db 5-45 cm magas kannabisz (marihuána) növényegyed viszont meghaladja a csekély mennyiség (5 tő) felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség (100 tő) alsó határát – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Az ítélet jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában