Programtipp

2021.10.08. 10:30

Nincs programja hétvégére? – Teszünk róla, hogy legyen!

Mutatjuk, mi mindent tartogat a következő napokra a Vas megyei programdömping.

VN

Fotó: VN-archív

KONCERT

Szombathely Bartók Terem: október 8-án (péntek) 19 órakor Varázslatos balettzenék. A Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenye.

Végállomás Klub: október 8-án (péntek) 19 órától egy fergeteges rockabilly buli várja a bulizni vágyókat. Érkezik az Ed Philips and The Memphis Patrol, a That’s Right Baby és a King Cat Rhythm. Október 9-én (szombat) 19 órától a Rómeó Vérzik, a Phoenix Rt és a Hátsó Ajtó lép színpadra.

Az Ocho Macho október 10-én, vasárnap 16 órakor az MMIK-ban zenél. Rég nem játszott dalokat, igazi családi programot ígérnek.

Agora – MSH: október 13-án (szerda) 20 órakor Junkiest – Szerda esti akusztik.

SZÍNHÁZ

Szombathely MMIK Mesebolt Bábszínház kamaraterem: október 10-én (vasárnap) 10 órakor Batu-tá kalandjai matiné – négyéves kortól.

RENDEZVÉNY

Szombathely Berzsenyi Dániel Könyvtár 4. emeleti terme: október 8-án (péntek) 17.20-kor Horváth Imre komolyzenei előadása. Ezt látni és hallani kell! – Tűzzel, lélekkel.

Agora – Művelődési és Sportház: október 9-én (szombat) 9–12 óráig Kézműves kuckó. Téma: őszi tobozmanók és toboztündérek. Október 9-én (szombat) 13–21 óráig 13. Japán nap. A kicsiknek kézműves-foglalkozásokkal, meseelőadással, vetítéssel, szü­leiknek előadásokkal, bemutatókkal. Japán gasztronómia és Ataru Taiko-koncert. Október 10-én (vasárnap) 18 órakor Voca People-koncert.

Humán Civil Ház, Klub I–II. terem (Bem J. u. 9/B): október 12-én (kedd) 16 órakor az „Együtt Egymásért Eséllyel az Életért” Egyesület – Szombathely szervezésében „A jövő gyógyszere az öngyógyítás” címmel előadás. Előadó: Lévai Borbála természetgyógyász.

Agora – Művelődési és Sportház: október 14-én (csütörtök) 19 órakor Pál Ferenc (Feri atya) előadása. Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? A kiégés elkerülése.

Velemi Gesztenyenapok:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/velem-ahol-nyilt-langon-sul-a-gesztenye-5363972/

KIÁLLÍTÁS

Szombathely Savaria Múzeum nyitva: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Állandó kiállítások: Változó kultúrák a változó tájban. Savaria – római város a Borostyánkő úton (Kr. u. 1–4. sz.). Kőtár (Lapidárium). Vas megye és Sabaria/Szombathely a népvándorlás- és középkorban. Vadászat – közel a természethez.

Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő–csütörtök 9–16, péntek 9–14 óráig. A Látványtár előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Járdányi Paulovics István Romkert: A romkert csak veze­téssel látogatható az alábbi időpontokban: csütörtök–szom­bat: 10.30; 14.30; 16.00 órakor.

Vasi Skanzen: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Pitykétől a bicskáig. Fémművesség a vasi hagyományos közösségek életében. A hagyományos fémművesség emlékeiből ad ízelítőt a kiállítás, az egykori Vas megyei aranymosástól a vándorköszörűsök és drótosok munkáján át a vashámorok működéséig. A látogató számos fémből készült tárgyat is megismerhet: épületelemek, tűzi eszközök, sírjelek, edények, mezőgazdasági szer­számok és egyéb használati tárgyak érzékeltetik a fémmegmunkálás jelentőségét az egykori paraszti társadalomban. A kiállítás november 7-éig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában