Ünnepség

2021.10.08. 07:00

Pedagógusokat köszöntöttek Sárváron – Arany- és gyémántdiplomákat adtak át

Arany- és gyémántdiplomás sárvári pedagógusokat köszöntöttek a városházán. A járványhelyzet miatt eddig nem kerülhetett sor a korábban odaítélt díszoklevelek átadására, amelyeket az ünnepeltek most vehettek át Kondora István polgármestertől.

Pajor András

Az első sorban Dominek Imréné, dr. Szabó Gyuláné, Rózsa László, Kondora István és Matócza Lenke

Fotó: Pajor András

Az ötven és hatvan éve diplomázott tanárok köszöntésén az önkormányzat által tartott ünnepségen jelen volt dr. Szíjártó Valéria címzetes főjegyző, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármester. Rózsa László, a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola nyugdíjas pedagógusa 61 évvel ezelőtt szerezte meg oklevelét. Ezért a Széchenyi István Egyetem gyémántdiplomát adományozott számára.

Az első sorban Dominek Imréné, dr. Szabó Gyuláné, Rózsa László, Kondora István és Matócza Lenke
Fotó: Pajor András

Ötven éve szerzett oklevelet Dominek Imréné, a Szent László Katolikus Általános Iskola, Matócza Lenke, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola és dr. Szabó Gyuláné, a Nádasdy Tamás Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa. Ezért részükre az Eötvös Loránd Tudományegyetem arany oklevelet adományozott.

Az eseményen nem tudott jelen lenni dr. Szabó Endréné, a Gárdonyi iskola nyugalmazott tanára, aki szintén aranydiplomát kapott. A tanári pálya egy olyan, életre szóló hivatás, amely a nyugállományba vonulást követően sem ér véget. Néha még lélekben megszólal az

órákat jelző iskolai csengőszó – hangzott el az átadást követő beszélgetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában