Hullócsillag

2021.10.20. 21:08

Tűzgömb húzott el felettünk – Vas megyéből is látni lehetett az égi jelenséget

Tűzgömb húzott el az égen 18 óra 28 perckor, ami Budapestről délnyugat felé így megyénkben is látható volt.

vaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Több szeizmológiai mérőállomás is rögzítette a bolida (fényes meteor) felrobbanásának jeleit – adta hírül a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

A közösségi média felületein többen jelezték, hogy Vas megyében is látták a nem mindennapi jelenséget. Az egyik hozzászólás szerint Kisunyomból is látszódott. Brutális volt, zöld színű több felfényléssel – tette hozzá a bejegyzés írója. Másvalaki pedig Szombathelyen felett látott 2-3 villanást.

A babona szerint ha valamit kívánunk a jelenség megfigyelésekor, akkor az beteljesedik. Ha egy hullócsillag kiemelkedő fényességgel jár, tűzgömb névvel illetjük (hangrobbanás esetén: bolida), és a zuhanás után esetleg megtalálható kőzetanyagot meteoritnak nevezzük.

Ön is látta, észrevette a tűzgömböt? Várjuk olvasóink fotót, videóit az égi jelenségről! Email címünk: [email protected]

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában