2021.11.02. 07:00
A celldömölkiek töltötték a legfinomabb kolbászt Pápocon
Először, de minden bizonnyal nem utoljára hirdették meg a településen a Pápoci kolbászoló című programot. A kolbásztöltő versenyt Figder Dezső vendéglőtulajdonos szervezte.
20211030 kolbásztöltő verseny, Figder Molnár Gábor, Figder Gertrúd, Hajmási Pál, Figder Dezső,Pápoc, Szendi Péter, Vas Népe
Fotó: Szendi Péter
A kolbásztöltő versenyre háromfős csapatok jelentkezését várták. A nevezési díjért a csapatok 5 kiló húst, töltéshez szükséges belet, valamint a sütéshez grill-lapot kaptak. Az egyéb eszközöket és fűszereket maguk hozták. A zsűrizéshez a sütni való kolbászt kellett bemutatni nyersen, majd sütve. A háromfős zsűri a minőséget értékelte. Négy csapat nevezett. A celldömölkiek nyertek Kenyeri, Pápoc és Sárvár csapata előtt. Egész nap rétesvásárral is csábították a látogatókat. Figder Dezső hangsúlyozta, elégedett a kezdőrúgással, de jövőre szeretné még nagyobb szabásúvá fejleszteni a rendezvényt.
Csonka József, a győztes celldömölki csapat vezetője elmondta, hogy ők egy baráti társaság, sok rendezvényre együtt járnak. Rendszeresen vágnak disznót, így a kolbásztöltésben van gyakorlatuk. Megtudtuk, saját recept szerint grammos mérleggel mérték ki valamennyi fűszert. Kézzel, hagyományos módon keverték a masszát. Szépen feldíszítették az asztalt őszi falevelekkel, töklámpással. Ezért különdíjat kaptak.
Kiemelt képünkön: Figder Molnár Gábor, Figder Gertrúd, Figder Dezső és Hajmási Pál a pápoci versenyen