A legjobbak

2021.11.26. 21:00

Átadták a Vas megyei Prima díjakat – Grafikust, edzőt, orvost is kitüntettek – fotók

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Vas megyei Prima-gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Vas megyei szervezete. Az országos Prima Primissima mintájára pénteken este átadták a megyei Prima díjakat, gazdára talált a Közönségdíj és az Ifjúsági Prima Díj is a Weöres Sándor Színházban rendezett gálán.

Tóth Kata

20211126 Vas megyei Prima Díj gála, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Egy év kényszerű kihagyás után pénteken újra elismerték a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségeit, akiknek tevékenysége példaértékű közösségük számára. – Ünnepelni jöttünk – fogalmazott Szárnyas János, a VOSZ Vas megyei elnöke, majd megnyitotta a gálát.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatásával alapította 2003-ban. A róla készült kisfilm levetítése után Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója köszöntőjében a társadalmi konszenzus fontosságára hívta fel a figyelmet. Rámutatott arra, milyen fontos az értékteremtés a társadalom számára. Az értékteremtőket meg kell becsülni, ki kell fejezni elismerésünket az irányukba, mondta. Utána Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke a megye polgárai nevében gratulált a jelölteknek és azoknak, akik elismerést vehettek át.

Majd Pócza Zoltán, az est házigazdája szólította színpadra a kitüntetetteket. Elsőként A 2021-es év megyei vállalkozója díj birtokosait: Baka Gézát, Bertalan Róbertet, Kalocsai Bélánét, Oroszlán Zoltánt és Pappné Horváth Ildikót. Utánuk a VOSZ országos Az év vállalkozója díj várományosait, akik Budapesten veszik át kitüntetésüket: Geosits Tibort és Pócza Antalt. Végül a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj idei díjazottját, Kalincsák Balázst. A folytatásban az idén negyvenéves Capella Savaria Bach egyik kantátájával tisztelgett vezetőjük – egyben az egyik kategóriagyőztes –, Kalló Zsolt előtt. Majd az Ifjúsági különdíj talált gazdára: Hámori Ádám kőszegi ökölvívónak gratulált Türk Árpád, a VOSZ Vas megyei szervezetének alelnöke és Szárnyas János elnök. Szabó Tibor Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét mondta el.

 

Aztán a Prima díj jelöltjei, a kategóriagyőztesek (Pődör György – magyar irodalom, Pesti Arnold – magyar színház- és filmművészet, Trifusz Péter – magyar képzőművészet, dr. Kovács Zoltán – magyar tudomány, Földesiné Németh Csilla – magyar oktatás és köznevelés, Balogh Péter – magyar építészet és építőművészet, Nagy Ildikó – magyar sajtó, Márkus Erzsébet – magyar sport, Harasztovics Róbert – magyar népművészet és közművelődés, Kalló Zsolt – magyar zeneművészet) érkeztek egyesével a színpadra, miután a róluk készült kisfilmeket megnézte a közönség.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere köszöntötte „mindazokat, akik adtak a vasi közönségnek”. Fáklyáknak nevezte a színpadra lépőket, akiknek a fénye bevilágítja a teret. Az est talán legizgalmasabb része következett: a tíz kategóriagyőztes közül az idén is három neve került elő a borítékból: elsőként Trifusz Péter kőszegi képzőművész, tervező-grafikus, majd Márkus Erzsébet súlyemelő, edző, szakosztályvezető, harmadikként Földesiné Németh Csilla tanár, a kőszegi Dance Jam tánccsoport művészeti vezetője vehette át az 1-1 millió forinttal járó fődíjakat.

Végül Lőrincz-Farkas Eszter, lapunk főszerkesztője hirdette ki a közönségszavazás eredményét: dr. Kovács Zoltán celldömölki háziorvosnak tapsolt a gála közönsége.

Kiemelt képünkön: A díjazottak: dr. Kovács Zoltán, Márkus Erzsébet, Hámori Ádám, Földesiné Németh Csilla és Trifusz Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában