Fontos találkozó

2021.11.16. 07:00

Az ENSZ raportőrét fogadta dr. Hende Csaba

Fontos találkozóval kezdte a hetet dr. Hende Csaba, a Törvényalkotási Bizottság elnöke, az Országgyűlés alelnöke: Irene Khant, az ENSZ szólásszabadságért felelős raportőrét fogadta a politikus. A téma a magyar médiahelyzet és az emberi jogok voltak.

Cseh-Egyed Bernadett

Dr. Hende Csaba Irene Khannal

Fotó: VN

A patinás nemzetközi szervezet képviselője kétnapos látogatásra érkezett Magyarországra, hogy a törvényhozás, a kormányzat és a civil szféra képviselőivel találkozzon. Irene Khant először dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a Törvényalkotási Bizottság elnöke fogadta.

Dr. Hende Csaba Irene Khannal
Fotó: VN

– Áttekintettük a hatályos médiaszabályozás kérdéseit, a pandémia hatását a szólás- és sajtószabadság ügyére. Szóba került a gyermekvédelmi törvény is, amely kapcsán felvilágosítást adtam arról, hogy a 18 év felettiek semmiféle korlátozást, diszkriminációt nem szenvednek el hatályos törvényeink értelmében azért, mert valamelyik szexuális kisebbséghez tartoznak. Tájékoztattam az ENSZ szólásszabadságért felelős raportőrét a folyamatban lévő népszavazási eljárásról is, amelynek ideje feltehetően az országgyűlési választások napja lesz – avatta be a részletekbe lapunkat Hende Csaba.

Szombathely országgyűlési képviselője megjegyezte: – A találkozó rendkívül szívélyes légkörben zajlott. Irene Khan, aki egyébként egy éve tölti be ezt a tisztséget, elismerően szólt a kapott felvilágosításról, és megköszönte a tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában