Források

2021.11.16. 07:00

Képzésre, bérre – Több mint 1 milliárd 500 millió forint keretösszege van Vas megyének

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességét és a termelékenység javítását célozza, méghozzá munkaerő fejlesztésén keresztül az a projekt, amelynek nyitórendezvényét a Megyeháza dísztermében tartották.

VN

Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum igazgatója a teljes képzési palettát bemutatta

Fotó: Unger Tamás

A projekt az Új Magyarország Európai Uniós Fejlesztési Tervébe tartozik a 2021–27-es időszakra nézve; a kormányhivatal életében ez az első ilyen projekt, és nem titok, hogy lesz még több is – tudtuk meg Kiss Gyulától, a Vas Megyei Kormányhivatal osztályvezetőjétől.

Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója bemutatta a 2020. szeptember 1-jétől megújult szakképzés teljes rendszerét, az intézményéhez tartozó iskolák profilját, a felnőttképzést.

Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum igazgatója a teljes képzési palettát bemutatta
Fotó: Unger Tamás

A most megnyitott projektet Pezenhofer-Horváth Zsanett, a Vas Megyei Kormányhivatal ügyintézője ismertette, kiemelve azt a célt, hogy a kvalifikált munkaerő a piacon megjelenjen, és megemeljék az alkalmazotti státuszban lévők képzettségét a vállalkozók, vállalatok alkalmazkodásának, eredményességének javítása érdekében. Az Európai Szociális Alap, illetve Magyarország költségvetése társfinanszírozásával hozták létre ezt a pályázatot, amely 2025. december 31-éig biztosítja a munkahelyi képzéseket. Országosan 70 milliárd forint áll ehhez rendelkezésre, ebből Vas megye több mint 500 millió forint képzési támogatást és több mint 1 mil­liárd forintos bértámogatást tud érvényesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában