Természetvédelem

2021.11.09. 07:00

Lakópark a madaraknak Szombathelyen

A vártnál is több követőre talált egy új kezdeményezés a déli városrészben: szombaton a gyöngyöshermáni Haranglábi Emlékparkban létrehozták Szombathely első madárlakóparkját.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Szilvágyi Mária

Az ötletgazda, Fehér Csabáné már hetekkel korábban eljuttatta üzenetét a környék utcáiba: a parkot „örökbe fogadó” kis közösséggel egyetértésben szeretnék hangulatosabbá tenni a kis ligetet. A park már korábban is számos közösségi rendezvénynek helyet adott, nemrég lakatkaput avattak itt. Ezúttal arra kérték az ügyes kezű gyerekeket és felnőtteket, hogy készítsenek madárodúkat, madár etetőket, amelyeket aztán a parkban helyeznek majd el. Az ötletet sokan tették magukévá.

Összesen tizenhét szebbnél szebb és praktikus házikót hoztak magukkal az érkező családok. Készültek etetők fából, öreg szekrény hátuljából, de még nagy méretű konzervdobozból is. Az összejövetelen a bölcsődéstől az aranykorúig minden korosztály képviseltette magát. A gyerekek hangulatos műsorral kezdtek: A cinege cipője és a Madárcsalogató című verseket szavalták. Az egybegyűlteket Tóth Kálmán képviselő köszöntötte, majd Fehér Csabáné beszélt a természetvédelem és a madárvilág fontosságáról.

Az etetők és odúk felrakásában az apukák segédkeztek. Szakember segítségével megfelelő szintre kerültek az egyes lakások, míg az etetőket elérhető magasságba helyezték és mindjárt tele is rakták mindenféle jóval. A városrészben lakók vállalták, hogy a hideg időszakban folyamatosan gondoskodnak az etetők feltöltéséről. Természetesen ebbe bárki bekapcsolódhat.

Kiemelt képünkön: A madárlakópark egyik házikóját töltik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában