Oktatás

2021.11.30. 07:00

Megszépült a városi iskola Celldömölkön

Uniós pályázatnak köszönhetően újult meg az általános iskola, a tantermek és a sportpályák fejlesztése mellett a pedagógusok továbbképzésére is nagy hangsúlyt fordítottak.

Budai Dávid

A Sárvári Tankerületi Központ csaknem 280 millió forint uniós forrást nyert a Celldömölki Városi Általános Iskola termeinek és sportudvarának fejlesztésére, valamint eszközbeszerzésre. A pályázat projektzáró ünnepségét múlt héten, szerdán tartották az iskolában. Az intézmény vezetője, Viola István hosszasan sorolta, mi minden újult és valósult meg a projektnek köszönhetően.

Elhangzott, számos tanterem megszépült, okostáblával gazdagodott, átalakult, szaktantermek és nyelvi laborok jöttek létre. Az iskola egy modern, műanyag borítású multifunkciós pályát, egy dobópályát, valamint egy hatvanméteres ugrógödörrel ellátott futópályát is kapott, amelyeket a diákok ráadásul oktatás után, a délutáni órákban is igénybe vehetnek. Mindezeken felül a legkisebbek, az alsósági tagiskolában és a Széchenyi utca 16. szám alatt egy-egy új játszótérnek örülhetnek.

Ágh Péter országgyűlési képviselő beszédében utalt a répcelaki – szintén több száz milliós – iskolafejlesztésre is, de mint fogalmazott, nemcsak az a cél, hogy a városokban újuljanak meg az iskolák, ugyanezt szeretnék a falvakban is, amire a Magyar Falu Program kiváló lehetőséget nyújt. Rozmán László tankerületi igazgató ugyancsak megköszönte a projektben részt vevők munkáját és örömét fejezte ki, hogy az időközben felmerült, csaknem 51 millió forintos többletforrást is időben megkapták. A pályázat része volt a pedagógusok továbbképzése is, ami azt eredményezte, hogy a 21. századi tárgyi környezethez 21. századi szakmai felkészültség is társul – fogalmazott Rozmán László a projektzárón.

Emlékeztetett, hogy a város oktatási intézményei néhány év alatt több mint félmilliárd forintot fordíthattak különböző felújításokra és eszközbeszerzésekre, miközben a tankerület az elmúlt négy évben a különböző pályázati forrásokból 15 millió forint híján egymilliárd forintot költhetett el infrastrukturális és szakmai fejlesztésekre. Az ünnepi beszédek után az egyébként szűk körben megtartott, de online élőben is közvetített ünnepség helyszínbejárással folytatódott. A projekt befejezését szimbolizáló szalagátvágás helyszíne a megújult sportpálya volt.

Kiemelt képünkön: Az intézmény egyik új sportpályáján Ágh Péter, Viola István és Rozmán László

Ezek is érdekelhetik