Átszámozás

2021.11.26. 07:00

Módosított házszámok és új utcanevek Répcelakon

A város több lakója arról kapott értesítést a közelmúltban az önkormányzattól, hogy több utcában is átszámozzák a házakat az irányadó kormányrendeletnek megfelelően.

Polgár Patrícia

Dávid Éva készítette a majolika házszámokat Fotó: VN-archív

Fotó: Illusztráció!

Az egyik érintett utca a Hunyadi utca, aminek sokáig csak az egyik oldala volt lakott, így házszámokat is csak ott kapott. Telekosztások és összevonások is történtek, emiatt teljesen eklektikussá vált az utca számozása. Az utca egy kis zsákutcából indul ki, ami a jövőben a Mátyás köz nevet viseli majd. Az utca Avar utca felőli részét pedig az Avar utcához csatolják. A másik komoly módosítást a főutcával, azaz a Petőfi utcával kapcsolatban kell elvégeznie az önkormányzatnak: az ott található butiksor üzletei külön házszámot kapnak, ezért a közlekedési lámpától Szombathely irányába minden házat újra kell számozni.

A harmadik érintett terület a lakótelep, melynek egyik felét a Petőfi utca folytatásaként számozták, a másikat pedig a Jókai utca folytatásaként. A területen található liget és a házak egy közös nevet, a Hársfaliget elnevezést viselik majd a jövőben és az ott található garázsokat is számozzák. – A kormányrendelet kapcsán az önkormányzatnak nincs mérlegelési joga – mondta el az átszámozás kapcsán Szabó József polgármester. Hozzátette, az ezzel járó hivatali ügyintézésben a városvezetés segíti, emellett folyamatosan tájékoztatja az érintetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában