Szavazás

2021.11.01. 12:30

Olvasóink többsége szerint el kellene törölni az őszi-téli óraállítást

Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink mit gondolnak a témával kapcsolatban, ezért feltettünk egy szavazást az oldalunkra.

vaol.hu

Budapest, 2012. október 26. Terstyanszky Sándor, a MÁV óraközpontjának dolgozója ellenőrzi a Keleti pályaudvar nagyórájának számlapját 2012. október 26-án. Október 28-ra virradó éjjel 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az órákat, ezzel kezdődik a téli időszámítás, amely 2013. március 31-ig tart. A Frankfurt melletti DCF77 rádióadó pontosidő-jelét hasznosító óraközpont látja el elektromos impulzusokkal az ország vasúti pályaudvarainak mellékóráit. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fotó: Illusztráció!

A vaol.hu minden héten újabb szavazással jelentkezik. Az előző héten arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink mit gondolnak az óraállításról.

A döntő többség (38 százalék) szerint el kellene törölni, mert semmi értelme. A szavazók 17 százalékénak nincs vele különösebb gondja, csak a korai sötétedést nem szereti. Nem értem, hogy sokan miért problémáznak: el kell fogadni és kész! – erre 14 százalék voks érkezett. Olvasóink 7 százaléka nem várta, mert mindig nehezen áll át a szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában