tanulmányi verseny

2021.11.19. 07:00

Országos negyedik helyezett lett a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata

A Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata országos negyedik helyezést szerzett az I. FÖCI Kárpát-medencei FöldrajzFöldtudományi Tanulmányi Versenyen.

VN

Fábián Nikolett zsűritag, a különdíjas csapat – Gazsi Margaréta, Gazsi Mátyás, Gallen Klaudia – és Hideg Tímea tanárnő

Fotó: VN/Kölcsey-gimnázium

Az országos verseny az elmúlt tanévben kezdődött, a három online fordulóra áprilisban és májusban került sor. Május végéig egy kisfilmet is kellett forgatni, ennek témája a lakóhely valamilyen földrajzi, földtani környezetének bemutatása volt. A négy forduló eredményeként a Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata – a 12. évfolyamos Gallen Klaudia, Gazsi Margaréta és Gazsi Mátyás – elsőként jutott be a döntőbe, amelyet néhány nappal ezelőtt rendeztek meg Budapesten, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Stefánia úti Art Geo palotájának dísztermében.

Fábián Nikolett zsűritag, a különdíjas csapat – Gazsi Margaréta, Gazsi Mátyás, Gallen Klaudia – és Hideg Tímea tanárnő
Fotó: VN/Kölcsey-gimnázium

A versenyen a körmendi csapat éppen, hogy lecsúszott a 3. helyről, így a Magyar Földrajzi Társaság különdíját – Magyarország Nemzeti Atlaszát – nyerte. A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóit Hideg Tímea tanárnő készítette fel a megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában