Hagyományok és modern trendek

2021.11.19. 07:00

Pappné Horváth Ildikó körmendi cukrászmester is szakmai oklevelet kap

Az Év Vas Megyei Vállalkozói között az idei Prima gálán Pappné Horváth Ildikó körmendi cukrászmester is szakmai oklevelet kap.

VN

Körmend belvárosában 1981 szeptemberében nyitotta meg cukrászdáját Horváth Ferenc, a Mini Cukrászdát feleségével kezdték működtetni. Lányuk, Ildikó érettségi után eldöntötte, hogy ezt a szakmát választja. 1994-től az addig szezonálisan működő cukrászat igazi családi vállalkozás lett. Az ezredforduló környékén sikerült fejleszteni az üzemet.

Pappné Horváth Ildikó a szülői mintát követve irányítja munkatársait
Fotó: VN-archív

A Mini 2006-ban rangos elismerést kapott a Magyar Cukrász Szövetségtől. Időközben Ferenc gyermekei cukrászmester-végzettséget szereztek. 2010-től Pappné Horváth Ildikó cukrászmester vette át a Mini Cukrászdát. Akkor két alkalmazottal dolgoztak, mára nyolc embernek adnak munkát. A cukrászda 2012 óta cukrásztanulók szakmai gyakorlati helye is. Ildikó 2011-től a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének tagja. A családi vállalkozás az évek folyamán megerősödött.

2019 októberében megnyitotta új és nagyobb üzletét úgy, hogy közben „a kis Mini” is megmaradt. Ildikó igyekszik tradicionális cukrászati termékeket készíteni és a mai trendeknek is megfelelni. Az üzletben saját kreációi is megtalálhatók. Ildikót gyermekei is követik a pályán. A család örömére a Mini cuki már nem csak a városban ismert, hiszen a megyéből, Ausztriából, Szlovéniából is járnak oda vendégek.

Ezek is érdekelhetik