Önkormányzat

2021.11.12. 07:00

Városi telkekről is szó volt Sárváron

Elismerő oklevelet adtak át és ingatlanokkal kapcsolatos ügyekben is döntöttek a legutóbbi ülésükön a képviselők.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Sárvár Város Önkormányzata elismerő oklevelét adták át Kovács Ferencnek, Sárvár Város Polgárőr Egyesülete nyugalmazott elnökének a város közbiztonsága érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért.

A napirendek közt a képviselők számos önkormányzati ingatlannal kapcsolatban hoztak határozatokat. Nem létesül kamionparkoló Rábasömjénben. A sárvári önkormányzat hosszas tárgyalások után telekcserével zárta le a lakosság nagy többsége által ellenzett kamionparkoló kialakítását az Ölbői út mellett. Az érintett területek tulajdonosa kamionparkolót szeretett volna ott létesíteni. Ez ellen a rábasömjéni lakosok aláírásgyűjtést kezdeményeztek. Az önkormányzat végül a lakosság érdekeinek védelmében a vállalkozóval megegyezett, hogy a Rábasömjénben található ingatlanokat elcserélik a város tulajdonában lévő, a hegyközségi temető melletti ingatlanra.

Vételi jogot alapított a sárvári önkormányzat egy, az Ipartelep utca mellett található ingatlanra, amellyel megteremtették a lehetőségét a leendő hulladékudvar létesítésének. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. pályázatot nyújtott be a hulladékudvar létesítésére, és a programhoz telek biztosításával tud csatlakozni az önkormányzat.

– Ezzel a beruházással régi, jogos igénye valósulhat meg a sárváriaknak – számolt be Szabó Zoltán alpolgármester. A képviselő-testület döntése értelmében nyilvános pályázati eljárás keretében eladásra bocsátja a Vadkert körút mellett található, szállásfunkció övezetbe sorolt két ingatlanát. Az együtt minimum bruttó 150 millió forintért eladásra kínált két ingatlan alapterülete több mint 17 ezer négyzetméter.

Kiemelt képünkön: Kovács Ferencnek dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Szabó Zoltán is gratulált

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában