Átadás

2021.12.07. 07:00

Az új síremléket a város állította – Hatvanöt éve hunyt el a szentgotthárdi gimnázium igazgatója

Hatvanöt éve december 6-án halt meg Mathiász (Marót) Artúr, a szentgotthárdi gimnázium egykori tanára, 1912 és 1935 között igazgatója. A temetőben tegnap délelőtt avatták új sír­emlékét.

20211206 Mathiász Artúr felújított síremlékének avatója, Huszár Gábor polg, Bodorkós Imre plébános, Szentgotthárd, Szendi Péter, Vas Népe

20211206 Mathiász Artúr felújított síremlékének avatója, Huszár Gábor polg, Bodorkós Imre plébános, Szentgotthárd, Szendi Péter, Vas Népe

Huszár Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy emléket állítson a város nagyjai­nak, őrizze a múlt értékeit. Költségvetésükben évek óta külön keret áll rendelkezésre a célra, az új síremlék elkészítését is ebből finanszírozták. Külön megköszönte a Honismereti Klub és Kollár Csaba munkáját: az előbbi szorgalmazta a síremlék felújítását, az utóbbi készítette a gránit sírkövet, amelyen a gimnázium épületéről készült lézergravírozott kép is helyet kapott.

A Szentgotthárdi Magyar Királyi Állami Reálgimnázium „nyugodt, bölcs gondolkodású, mélyen vallásos” igazgatójának életútját, sokrétű munkásságát Nagy Réka ismertette. A síremléket Bodorkós Imre atya áldotta meg.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor polgármester és Bodorkós Imre atya

Ezek is érdekelhetik