Átadás

2021.12.07. 07:00

Az új síremléket a város állította – Hatvanöt éve hunyt el a szentgotthárdi gimnázium igazgatója

Hatvanöt éve december 6-án halt meg Mathiász (Marót) Artúr, a szentgotthárdi gimnázium egykori tanára, 1912 és 1935 között igazgatója. A temetőben tegnap délelőtt avatták új sír­emlékét.

20211206 Mathiász Artúr felújított síremlékének avatója, Huszár Gábor polg, Bodorkós Imre plébános, Szentgotthárd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

Huszár Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy emléket állítson a város nagyjai­nak, őrizze a múlt értékeit. Költségvetésükben évek óta külön keret áll rendelkezésre a célra, az új síremlék elkészítését is ebből finanszírozták. Külön megköszönte a Honismereti Klub és Kollár Csaba munkáját: az előbbi szorgalmazta a síremlék felújítását, az utóbbi készítette a gránit sírkövet, amelyen a gimnázium épületéről készült lézergravírozott kép is helyet kapott.

A Szentgotthárdi Magyar Királyi Állami Reálgimnázium „nyugodt, bölcs gondolkodású, mélyen vallásos” igazgatójának életútját, sokrétű munkásságát Nagy Réka ismertette. A síremléket Bodorkós Imre atya áldotta meg.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor polgármester és Bodorkós Imre atya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában