Helyi közélet

2021.12.06. 17:47

Bebes: Bana egy múlt heti, tragikus balesetből próbál meg politikai hasznot csinálni

Reagált a körmendi városvezetés Bana Tibor felvetésére, miszerint balesetnek kellett történnie ahhoz, hogy a településen lépések történjenek a közvilágítás felújítására a gyalogátkelőhelyek környékén.

Markó Petra

Fotó: Horváth Istvánné

Bebes István, Körmend polgármestere elmondta, hogy az ellenzéki politikus egy múlt heti, tragikus balesetből próbál meg politikai hasznot csinálni. Mint fogalmazott: azzal még semmiféle probléma nem lenne, ha jelezné az önkormányzatnak, hogy a közvilágítás javításra szorul, hiszen néhány helyen valóban eljárt felette az idő, azzal viszont nem tud mit kezdeni, amikor egy politikus odáig süllyed, hogy mások szerencsétlenségéből és tragédiájából akar előbbre jutni.

Arról egyébként már jóval korábban döntött a helyi képviselő-testület, hogy szeretnék elkezdeni a közvilágítás korszerűsítését, tehát az már régebb óta napirenden van, mint, ahogy Bana foglalkozni kezdett vele. Az önkormányzat a közvilágítás megújítását célzó programot azonban nem tudja kizárólag saját forrásaiból megvalósítani, így kormányengedélyhez kötött hitelfelvételhez folyamodott.

- Ezt a Magyar Kormány engedélye után meg is kaptuk. Nyilván egy ilyen bonyolult rendszer megvalósítása nem megy egyik napról a másikra. Hamarosan megkezdődik a rendszer tervezése, azt követően pedig kiírják a közbeszerzési eljárás, melynek szintén megvannak a maga szabályai, amit ha tetszik, ha nem be kell tartanunk és csak ezt követően kezdődhet el a megvalósítás- hangsúlyozta Bebes István.

Bana Tibor erre reflektálva több alázatot kért a polgármestertől és önvizsgálatot javasolt neki. Szerinte átmeneti megoldás is szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában