Időjárás

2021.12.24. 07:15

Erős melegfonti hatás lesz ma

Hűvös reggel után még csapadék is lehet.

vaol.hu

20200228 Kőszegpaty Időjárás: esőzés Kőszegpatyon Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Megterhelheti a szervezetünket az az erős melegforinti hatás, ami pénteken várható. A reggeli hűvös 0 fok körüli hőmérséklet után 6 fokig melegszik fel a levegő Vas megyében - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.

Az ország északkeleti részében várható csak havazás és ónos eső, megyénkben esőre kell számítani. Sokfelé megerősödhet az északi szél szenteste napján.

Orvosmeteorológia

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely az egészségesek mellett különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. - írja a köpönyeg.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában