Milyen állat lehet a képen?

2021.12.13. 16:20

Farkas ólálkodik az osztrák-magyar határnál? - fotó

A szakemberek sem tudtak egyértelműen dönteni: van aki szerint farkas van a képen, míg mások úgy vélik, hogy aranysakál.

vaol.hu

Fotó: burgenland.orf.at

Egy érdekes fotót mutatott be az ausztriai közszolgálati média. A burgenland.orf.at-n látható felvétel az ausztriai Fertőmeggyes (Mörbisch) térségében készült, és egy vadkamera rögzítette. 

A cikkben megjegyezték: most azt kell eldönteni, hogy a képen látható állat valóban farkas-e?

Forrás: burgenland.orf.at

– A képet több vadásztársamnak is elküldtem. Nem vagyunk száz százalékig biztosak abban, hogy milyen állat van a képen. Volt, aki szerint inkább aranysakál, de a többség azt gondolta, hogy farkasról van szó – mondta a portálnak Adalbert Luka, fertőmeggyesi vadászmenedzser.

 

Adalbert Luka kifejtette: a farkasoknak nagy mozgásszenvedélyük van. Az állt 20-25 kilométert tesz meg egy éjszaka alatt. Lehet, hogy most csak időzött egyet a térségben és már tovább is ment.

 

A portálon felidézték, hogy néhány évvel ezelőtt  a szomszédos erdőben, Szentmargitbánya  (St. Margarethen) közelében is találkoztak már farkassal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában