Fejlesztés

2021.12.17. 07:00

Három utca újulhat meg Sárváron

Három utca újulhat meg több mint kétszázmillió forintos kormányzati támogatásból

Pajor András

A több százmilliós utcafelújítások egyik helyszínén, a Bercsényi utcában Kondora István, Ágh Péter, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán

Forrás: Pajor András

. A Modern városok és a Magyar falu program mellett Észak-Vas megyében ez lesz az első alkalom, hogy ötezer fő feletti település is ilyen célú forrásokhoz juthat. Az egyik érintett utcában, a Bercsényiben tartott bejárást Kondora István polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, valamint dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármester. 

 

A Bercsényi utca csaknem 400 méter, míg a Dorotytya utca 324 méter hosszú, burkolatuk négy méter széles. Az elnyert 232 milliós támogatásból még a Tizenháromváros utca egy majdnem százméteres szakaszát újítják fel. – Sárvár élhet elsőként ezzel a lehetőséggel, hiszen több százmillió forint érkezik ide. Nyilvánvaló, hogy arra használja fel az önkormányzat ezt a támogatást, amit a helyiek a legfontosabbnak tartanak: útfelújításokra. Emellett évről évre 40 milliós támogatást nyújt a Belügyminisztérium Sárvár számára útfelújításra, idén ebből a Sport utca tudott megújulni – mondta el Ágh Péter a bejáráson. – Szeretnék köszönetet mondani a kormánynak és a képviselő úrnak. 

 

A kertvárosi utak forgalmas fő keresztutcáinak fontos leágazásai újulhatnak meg – szólt dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki hozzátette: ezeket az útfelújításokat nagyon várta, várja a lakosság. A három utca kivitelezése a városban már alkalmazott hideg remix technológiával várhatóan tavasszal kezdődik el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában