Több zsák állateledel

2021.12.02. 07:00

Hende Csaba adományt vitt az állatmenhelynek

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke tegnap délután az Állatvédők Vasi Egyesületének Szombathely és Nárai között található telephelyére látogatott. Nem érkezett üres kézzel: több zsák állateledelt, almot és pelletet adományozott a menhelynek.

Polgár Patrícia

Fotó: Puskás Enikő

Az országgyűlési képviselőt az egyesület védencei hangos csaholással üdvözölték – tudták, hogy látogatójuk jó szándékkal érkezik hozzájuk. Dr. Hende Csaba ugyanis amellett, hogy tüzetesen megszemlélte a nemrég állami támogatással kibővített és fejlesztett menhelyt, megismerkedett a védencekkel is, sőt még ajándékot is vitt nekik: több zsák eledelt és almot adományozott az egyesületnek. Az állatvédő egyesület munkatársai lelkesen vezették körbe, eközben pedig a kedden elfogadott szigorúbb állatvédelmi törvények kérdését is megvitatták vele.

– Rendkívül lelkes, elkötelezett vezetés és számos befogadott, gondozott és gyógyíttatott állat fogadott az Állatvédők Vasi Egyesületének menhelyén. Gyerekkorom óta van kutyám, jelenleg a kétéves máltai selyemkutya, Muci a hű társam – osztotta meg Hende Csaba, majd hozzátette: az állatvédelem rendkívül fontos ügy, hiszen mintegy kétmillió ember él együtt kedvtelésből tartott társállattal Magyarországon, így az ő védelmük erkölcsi kötelessége az ország kormányának.

Elmondta, hogy az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökeként büszkén konstatálta, hogy az állatvédelmi törvényt kedden teljes egyetértésben fogadták el az országgyűlési képviselők. Mint mondta, ez egy történelmi nap volt.

Kiemelt képünkön: Hende Csaba tegnap tett látogatást az Állatvédők Vasi Egyesületénél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában